Heerlijke brownies, op basis van het super recept van Nigella.

Verwarm de oven voor op 180 graden, bekleed een ondiep rechthoekig bakblik met bakpapier

Men neme:
187 gram roomboter
187 gram pure chocolade
In een klein pannetje boven een klein vuurtje laten smelten.
Ondertussen in een andere kom opkloppen
3 eieren
250 gram suiker
Scheutje vanille extract

Het choco boter mengsel een beetje af laten koelen en vervolgens toevoegen aan de eieren met suiker. Hierbij 112 gram bloem en een snufje zout. Goed doorroeren, nu kun je eventueel extra’s toevoegen. Wat walnoten, rozijnen, studentenhaver of extra chocolade vlokken je kunt het zo gek niet verzinnen of het is heerlijk. Giet het mengsel in de met bakpapier beklede vorm en zet hem zo’n 25 minuten in de voorverwarmde oven (180 graden) de brownie is klaar wanneer er in de bovenkant een barst verschijnt, vaak een beetje aan de zijkant. Op dat moment zet ik de oven uit en laat hem er nog even 10 minuutjes in doorgaren.

Je kunt het direct kleverig en wel opeten, of af laten koelen en er mooie blokjes van snijden. Uit ervaring kan ik vertellen dat ze warm of koud niet te versmaden zijn.

Eet smakelijk!

20130712-090858.jpg


0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *