Aardbeien in zakJa hoor daar istiedan eindelijk!!! de ZOMER, op de markt is volop zomerfruit te koop. Heerlijke zoete Hollandse aardbeien zijn mijn favoriet. Een simpel recept voor een heerlijke iet wat vloeibare jam hieronder. Deze jam doet het goed als vulling in een taartje maar is ook heerlijk in de yoghurt of op de pannenkoeken.

Nodig:
Aardbeien
Geleisuiker (de helft van het gewicht vd aardbeien)
Sap van een halve citroen (bij 1kg aardbeien, evt aanpassen)
Scheutje balsamico azijn

20130714-162524.jpg

Maak de aardbeien schoon en snijd ze in kwarten, doe ze ik een ruime pan met dikke bodem, voeg citroen, azijn en suiker toe en laat lekker een paar uur staan.

Dan gas aan, jam aan de kook brengen en zeker 5 minuten flink door laten koken, afentoe roeren. (Mocht je niet van “stukjes” in de jam houden kun je de aardbeien voor het koken pureren met de staafmixer)

Voordat je de jam kookt vast voldoende schone potten met deksel klaar zetten, het makkelijkst is deze even van te voren in de vaatwasser mee te laten draaien dan zijn ze praktisch steriel. De nog gloeiend hete jam in de schone potten scheppen tot het randje, deksel erop draaien en opsekop in een braadslede met koud water zetten. De potten trekken vanzelf vacu├╝m als je ze na een paar minuten weer omdraait. ( Ovenwantjes aan… we hebben het hier over kokend hete deksels en potjes…)JammmMoet heel eerlijk bekennen dat ik niet precies weet hoe lang je deze stroperige jam kunt bewaren… Bij ons is het altijd met een week op ­čÖé

Categorie├źn: ReceptenZoetigheid

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *