Voor iedereen die net zoals ik heel goed nee kan zeggen tegen een heel stuk taart…. Maar nooit nee kan zeggen tegen een stukje…. Een carrotcake die je bakt in een braadslede waardoor je een groot plat stuk gebak krijgt wat je heel gemakkelijk in mooie hapklare dobbelstenen kunt snijden. Op een mooie schaal gepresenteerd krijg je een onweerstaanbare lekkernij die er ook heel feestelijk uit ziet.

Voor de cake:
70 gram gehakte & geroosterde walnoten
100 gram gesmolten roomboter
200 ml zonnebloem olie
250 gram donkere basterdsuiker
4 eieren (gesplitst)
300 gram wortel julienne
250 gram zelfrijzend bakmeel
2 eetlepels koek en speculaas kruiden

Voor de topping:
Bakje verse roomkaas
4 eetlepels poedersuiker
Scheutje ongeklopte slagroom
Eventueel nog wat mooie hele walnoten

Verwarm de oven voor op 150 graden. In de beslagkom boter, olie en basterdsuiker flink door elkaar kloppen. Vervolgens de eierdooiers erdoor kloppen en daarna wortel, zelfrijzend bakmeel, koekkruiden en walnoten erdoorheen spatelen. In een andere kom de eiwitten super stijf slaan, en deze vervolgens met beleid door het wortel mengsel scheppen.

Doe het beslag over in de, volledig met bakpapier beklede, braadslede strijk de bovenkant glad en zet de vorm ongeveer 45 minuten in de voorverwarmde oven. Na 45 minuten de oven op 175 graden zetten en in nog een half uurtje afbakken. Als de taart al wat donker oogt op dit moment kun je er een stukje zilverfolie op leggen om te voorkomen dat de bovenkant verbrand.

Wanneer de taart volledig afgekoeld is kun je aan de slag met het roomkaasglazuur. Meng roomkaas, poedersuiker en een scheutje slagroom tot een smeuïg maar niet vloeibaar glazuur. Steeds een klein beetje slagroom toevoegen dus, en goed kijken. Spatel het glazuur over de taart en versier de bovenkant eventueel met de mooie walnoten.

Note: voordat je er mooie blokjes van kunt snijden moet de taart echt even gestaan hebben, dan zet het glazuur mooi. Dus voor mooie stukjes…. Even geduld ­čÖé ook al is dat moeilijk!

20130823-174611.jpg

20130823-174630.jpg

20130823-174704.jpg

20130823-174931.jpg

20130823-175436.jpg


0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *