nodig:

  • 100ml milde olijf of zonnebloem olie
  • 3 eieren gesplitst
  • 150 gram blanke basterd suiker
  • 150 gram geraspte wortel
  • 150 gram zelfrijzend bakmeel
  • 1.5 el koek en speculaas kruiden
  • 1 appel in kleine stukjes
  • Handje rozijnen

Verwarm de oven voor op 175 graden, en vet een springvorm van 24cm in (voor een hoger taartje kun je een kleinere vorm gebruiken)

Mix de olie met het eigeel en de suiker tot een crème achtig mengsel. Voeg de wortel, appel, rozijnen en speculaas kruiden toe en spatel tot slot het zelfrijzend bakmeel erdoor.

In een andere kom de eiwitten stijf slaan, en deze op het laatst door het wortel beslag scheppen, niet teveel meer in roeren dan blijven de witten mooi stijf.

Doe het beslag over in de springvorm en plaats deze in het midden van de voorverwarmde oven. Bak de taart gaar in ongeveer 30 minuten, of totdat een sateh prikker er schoon uit komt.


0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *