Zooooooo dit was toch echt de lastigste opdracht, ik hou niet van kant…. En heb tot het laatste moment getwijfeld wat ik er dan van moest maken. Het kant kocht ik op de stoffenmarkt in leiden (of was het Delft 😉 en de kleur en het moderne patroon trokken me meteen aan. Beetje vreemd maar wel lekker was het idee. Eens geen jurkje was idee twee (later kwam er natuurlijk gewoon een jurkje voor eronder bij) en zo werd er vrolijk op los geknutseld met kant.

   
 Voor het patroon van het vest nam ik een vest uit de kast, verlengde het iets en liet de voorkant rond uitlopen. De grootste uitdaging zat hem in het laten doorlopen van het patroon, wat me heel aardig gelukt is al zeg ik het zelf. Kant is niet een gemakkelijke keuze, t wiebelt en wandelt alle kanten op…. Aan de andere kant rafelt het niet wat wel weer prettig is

  
Multi inzetbaar vestje 😉 ook leuk op n spijkerbroek en tuniek, avond jurk noem maar op. 

Om het romantische van het kant te benadrukken koos ik ervoor een strook kant te knippen, en deze met de hand langs het randje helemaal netjes te knippen en deze als een ruffel langs de hele zoom te zetten.

  
Heel blij met die toevoeging, hels karwei maar het maakt t echt af.

Het jurkje is van tricot met een ingeweven polkadot, gevonden bij het stoffen circus (Bart) op de markt in Zaandam. Het patroon nam ik ooit over uit de knip mode, welke weet ik niet meer helaas, het jurkje lag al tijden als to do project klaar en leek mij een mooie strakke basis voor onder het vest in een lekkere contrast kleur. Het zit heerlijk en de fit is erg goed, ik heb de taille iets verkleind en de mouwen iets smaller gemaakt.

   
 De foto’s zijn deze keer gemaakt op de Zaanse schans, wederom door Mariella Medina, Werk aan de muur , wat hebben we gemazzeld met het weer!!!!! 

Morgen gaan we op pad om de foto’s van de volgende uitdaging….. Waar zullen we eens heen gaan….

Categorieën: Geen categorie

1 reactie

Natalie · 6 november 2015 op 00:05

Superleuk geschreven en het was toch echt leiden als ik me niet vergis? ik vind het vest echt heel mooi geworden en ben eigenlijk heel trots op je dat het zo goed gelukt is! Nou succes weer voor de volgende x ?? naat

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *