Ohhhhh Halloween ? wat een heerlijke opdracht!!!

Hierbij een kleine blik achter de schermen:

Voor deze opdracht heb ik 3 items gemaakt:

  • Rok
  • Jasje
  • Shawl

IMG_4123.JPG

Om het griezelige gevoel van Halloween goed terug te laten komen heb ik gekozen voor een heleboel zwart, toch ook een printje om het geheel wat luchtiger te maken en een klein beetje paars… We leven tenslotte niet in een zwart/witte wereld 😉

Ik begin hier maar met de rok. Al heel snel had ik het idee van een op victoriaans gebaseerde rok met afwijkende onderrok…. Maar ja hoe maak je zoiets?
De boekjes in de kast hadden wederom het antwoord niet, gelukkig was daar Pinterest! Ik vond de volgende link voor het maken van een lange Victoriaanse rok:  Link naar de instructie

IMG_3228.JPG

Na wat gepuzzel en veel meten heb ik de patroondelen geknipt en aan elkaar gezet, het grote verschil tussen mijn rok en de rok van het linkje hierboven? Ik heb in plaats van 6 panelen er 7 geknipt en in plaats van een tailleband met rits een elastische tailleband gemaakt. Ook heb in in de onderrok ook tunnels gemaakt zodat je deze ook op kunt halen. Dat de tailleband gewoon rond loopt maakt dat de rok geen voor en of achterkant heeft, je kunt dus ieder gewenst paneel omhoog halen om het paneel met patroon tevoorschijn te toveren.

IMG_4072.JPG

Vervolgens het jasje, ik had al snel het idee om iets lekker warms te maken, a: het is Halloween en herfst… Zonde om een dikke jas aan te moeten als je er op uit trekt, beter iets passends aan het kostuum. B: ik had nog een prachtige technische stof liggen hiervoor… Deze schreeuwde al een aantal jaar naar me “maak een lekker jasje van me”. Ik vond een patroon in de Knipmode, deze was voor een kort jasje en heb ik als basis gebruikt.

IMG_4111.JPGIMG_4112.JPG

 

 

 

 

 

 

 

IMG_4078.JPG

Ik heb wat weg gelaten: de zakken en de windvanger, en ik heb een capuchon getekend en toegevoegd.

IMG_4080.JPG

Alle opdrachten lopen lekker door elkaar heen zoals je kunt zien 😉

IMG_4091.JPG

 

 

Oh ja… Het is me bij deze opdracht weer niet gelukt…. Toch weer alle patronen op z’n kop gezet omdat ik het graag wat anders zag, weer een dikke stof die zich niet laat strijken onder de naaimachine… En wanneer leer ik nou eens in 1x goed om te spelden??

 

IMG_4122.JPG

Het eindresultaat mag er zijn, dolblij met mijn nieuwe jasje, ik heb het niet meer uitgetrokken!

Last but not least de cirkel shawl, ik heb opgemeten hoe lang ik hem wou hebben, de breedte viel samen met het restje paars velours dat ik nog had liggen, de lengte aangevuld met een restant van wat ik nog over had uit de onderrok. Eerst de lange naad dichtgemaakt, gekeerd, en toen de uiteinde aaneen gezet.

De foto’s deze keer gemaakt in het prachtige bos van Maarsbergen tegen het Leersumse veld aan door mijn lieftallige echtgenoot 😉

Ik ben zeer tevreden over mijn resultaat en hoop dan ook op jullie stem!

Nu maar snel weer door met het volgende thema… Kant!

 


1 reactie

Diana · 27 oktober 2015 op 09:40

Het ziet er weer allemaal zo leuk uit! Ben heel benieuwd naar de volgende opdracht. Succes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *