Jeetje wat een drukke dagen, kom er maar niet toe om even rustig te zitten en een stukje te schrijven…. Maar nu dan toch! 

  
Afgelopen vrijdag hadden we in de winkel de eerste haak maar in workshop, hartstikke gezellig natuurlijk & we hebben een schattig poesje gehaakt. Zoals beloofd hierbij het patroontje. Het is bij benadering, we hebben lekker zitten handwerken en ontdekken 😉

  

  1. Maak een lus en haak een ketting van 3
  2. In de laatste steek twee vasten, volgende steek 1 vaste laatste steek twee vasten. Draai het werkje (niet keren, maar draaien) in de laatste steek van net nog eens 2 vasten, volgende 1 vaste, laatste weer twee
  3. 1 vaste, volgende steek twee, drie keer 1 vaste per steekje, op de hoek weer twee vasten in 1 steek, 1 vaste, 2 vasten in 1 steek, drie keer 1 vaste per steek en op de hoek weer 2 in 1 steek. (Herhaal totdat de bodem zo groot is als gewenst)
  4. Wanneer de bodem klaar is en je omhoog wilt, gewoon rondjes door haken 1 vaste in iedere steek.
  5. Wanneer het lijfje hoog genoeg is ga je op de kopse kanten van het lijfje (te zien aan de ovaal die onderop zit) minderen. Om te minderen sla je een steek over. Zo minder je tot het een nekje is, doe voor de vorm nog 1 of twee rijtjes recht. Het is verstandig de onderste helft vast te vullen, nu kun je er nog goed bij!
  6. Dan doe je op het “nekje” 1 vaste, 2 vasten in 1 steek, 1 vaste, 2 in een steek herhaal dit tot het kopje de juiste diameter heeft. Vervolgens ga je weer recht omhoog.
  7. Wanneer het kopje hoog genoeg is ga je minderen, 1 vaste, 1 overslaan, 1 vaste, 1 overslaan tot het bijna dicht zit, kopje vullen en dan de laatste steekjes doen.
  8. De oortjes is een klein driehoekje wat he direct op het kopje haakt, bepaal de plaats en zet op die plaats 4 vaste (of zo groot als her oortje moet worden) ga heen en weer waarbij je de eerste steek overslaat hierdoor ontstaat vanzelf een driehoekje
  9. De staart, ik heb een magische cirkel genomen (via you tube voldoende voorbeelden te vinden) en heb hierop 5 steken gezet en deze gewoon rechtuit door gehaakt tot de staart lang genoeg was. Bij zo een mini poesje als dit was het behoorlijk prutselen… De staart vastgezet onderop en ook nog eens halverwegen met een steekje. Het puntje van de staart heb ik laten krullen door het koordje waarmee ik de staart vastgezet heb door het uiteinde te trekken en in de gewenste krul nog een klein steekje te zetten.

Et voila!! Nicky en ik waren erg content met ons kleine poesje?


0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *