Zoals al eerder beloofd… Het achter de schermen stukje 🙂 voor de eerste opdracht van sew iT up. Ondertussen heb ik de tweede outfit alweer ingezonden…. Vanaf Maandag weer stemmen!!

?Muziek!

Voor de wiggle dress heb ik niet echt een goed patroon kunnen vinden, ik heb uit de knip van lang geleden een simpel jurkje gekozen en dit patroon aangepast naar mijn idee. 

 

Vervolgens heb ik de delen aan elkaar gestikt, flinke klus want de mooie pied a poule stof hierboven is een soort wol en mega dik. Deze stof had ik al een aantal jaar liggen, steeds  wist ik niet wat ik ervan maken zou… Ze heeft natuurlijk liggen wachten op deze opdracht! 

  
De vorm heb ik afgespeld op de pop, er moest nog flink wat ingenomen worden! 

   
De loopsplit afgespeld, en dit alles met de hand vastgestikt. Van een soepelvallend rek stofje heb ik de voering gemaakt 

 
Ook deze heb ik met het handje vast gezegd, ik kan zo genieten van mooie blinde zomen

  De rits erin, ik heb er speciaal voor gekozen de ruit op de rug van elkaar weg te laten lopen. Verder heb ik bij de hals een bies van zwart fluweel gemaakt, er miste iets en dit vulde super mooi aan. 
Hoedje!

   
    
 
Van kartonnen doos, tot hoedje… En nee dit was niet de manier,  moet duidelijk eens op cursus ? al met al is het resultaat enorm leuk geworden! 

  
Oh ja ik heb er ook nog kammetjes in de rand gelijmd zodat het hoedje ook bij een feestje blijft zitten 😉 

  
Last but not least, klein kiekje achter de schermen tijdens de photoshoot! Met dank aan Mariella Medina voor de prachtige foto’s (je kunt haar werk vinden op: http://mariellamedina.werkaandemuur.nl )

  

Categorieën: Geen categorie

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *