gewoon vla, ons favoriete toetje, is bijna geen vla meer…. Als je de verpakking leest in de supermarkt krijg je een rol beroerte het hangt van e nummers aan elkaar. En toch… Het is ons favoriete toetje… Dus met het kookboek van wannee in de hand, en Google op de achtergrond is de zoektocht naar echte vla begonnen. En wat blijkt, vla… Gewoon vla zeg maar is super simpel te maken! 

Vanmiddag hebben we hier super vla gemaakt, want met de overheerlijke eerlijke producten van Zorgboerderij ons verlangen die we gebruikt hebben kun je niet meer spreken van gewoon vla 😉 Trouwens als ze daar in het winkeltje vla hebben is deze minstens zo lekker en wel zo makkelijk!

Voor een flinke pot vla:

 1. 1 ei
 2. 750 gram volle rauwe melk
 3. 40 gram suiker (naar smaak) 
 4. 1/2 vanille stokje
 5. 30 gram maizena

Breng de melk zachtjes aan de kook, het vanille stokje kun je opensnijden en dan het zwarte zaad eruit schrapen dit alles voeg je toe aan de melk. Zodra deze kookt kan het gas uit en laat je de melk met het vanille stokje lekker rustig even trekken

 

In een ander kommetje meng je het eitje met de suiker goed door, vervolgens meng je ook de maizena erdoor. 

Voeg een flinke lepel van de warme melk toe aan het eimengsel en blijf dit roeren, voeg steeds een beetje melk toe totdat je ongeveer de helft hebt gebruikt. Blijf roeren…. Dan draaien we het om, voeg het eimengsel in een keer toe aan de warme melk, goed roeren met de garde, gas mag weer wat omhoog en dan laat je de vla 3-4 minuten doorkoken, blijf roeren!! 

Hierna heb ik de vla in een schone beslag kom gegoten, dit om te voorkomen dat het alsnog aan zou branden heb het onder af en toe door roeren af laten koelen en overgedaan in een goed schoongemaakte grote glazen pot.

Oh ja en daarna natuurlijk gesnoept van de garde en de spatel! Ben benieuwd vanavond wanneer de vla helemaal koud is hoe lekker hij zal smaken 🙂


2 reacties

Nancy · 13 maart 2015 op 20:58

hmmm
Ik ga t ook proberen. Waarom rauwe melk?
Kan t ook met soja melk?

  Menke · 15 maart 2015 op 19:54

  Hi Nancy! Rauwe melk omdat wij dat heerlijk vinden, en ik vind het een prettige gedachten om te weten waar m’n eten vandaan komt. Verder heb ik twee prachtige meisjes hier die beide eigenlijk een beetje aan moeten komen… Dus vol vet is hier in huis een pre.

  In principe zou sojamelk ook gewoon moeten lukken, zou het gewoon proberen en ben reuze benieuwd naar je bevindingen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *