Eindelijk weer eens een receptje van mijn hand, op verzoek van heel wat meesmikkelende mensen : muesli repen!

  
Men neme:

  • 400 gram droog
  • 100 gram vet
  • 150 gram zoet

Oven voorverwarmen op 175 graden. Weeg de droge ingrediënten ik heb deze keer havermout, havervlokken, gemalen kokos, lijnzaad, hazelnoten, spikkels, cranberries en rozijnen gebruikt maar varieer gerust! 

Smelt het vet, ik heb 50/50 roomboter kokosolie gedaan, maar alleen boter of zelfs andere olie zou ook moeten gaan, roer dit door de droge ingrediënten.

Dan last but not least: zoet! 150 gram, ik heb hiervoor half maple siroop half honing gedaan, ook hier geld: neem vooral wat je lekker vind. Vind de repen zo behoorlijk zoet en mijn meiden vinden ze ook heerlijk! Voeg het zoet toe en roer alles goed door.

  
Dan komt het leukste gedeelte!!! Stampen!!!! Neem een bakvorm bekleed deze met bakpapier (ja echt bakpapier niet invetten…) schep het mengsel erin en strijk dit glad, goed aanduwen! (Best heel leuk ook voor kinderhandjes mocht je die in de buurt hebben) dan gaat de schaal ongeveer 25 minuten de oven in, tot de bovenkant mooi krokant oogt. 

Dan het moeilijkste stukje….. Wachten….. Tot het helemaal afgekoeld is, dan kun je mooie reepjes snijden (ik heb ze warm gesneden, en dus viel het beetje uit elkaar)


1 reactie

Elsa · 13 oktober 2015 op 22:27

wow ziet er lekker uit… ga ik maken….. met wat minder honing denk ik, want zoet is uit den boze voor mij….bedankt voor het recept…..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *